Barnkonventionens dag 2016Tisdagen den 15 november gick andra upplagan av Barnkonventionens dag av stapeln i Gavlerinken Arena. Över 2000 barn var på plats för att tillsammans fira detta.

Under förmiddagen fylldes arenan succesivt med barn från Gävles alla skolor. Eleverna, som går i åk 5 och åk 6, fick sedan börja med att ta ett varv ute i läktargångarna där en rad olika aktiviteter väntade. I den ena läktargången fanns det några olika stationer där de bland annat fick pröva på den så kallade Beppematiken eller kunde rita något på det stora plakatet längst med väggen. I den andra gången fanns det istället en lång hinderbana som barnen skulle ta sig igenom.

Vid elva var det sedan dags för barnen att ta sig in till den scenen som var uppbyggd på isytan inne i arenan. När alla hade hittat sina platser drog Beppe Singer, konferencier och värd för Barnkonventionens dag, igång scenshowen med en storartad entré. Därefter fick barnen dansa, hjälpa Beppe att lösa en ekvation, se sargen med värdeorden som de valt ut och se den speciella matchtröjan, med samma värdeord, som herrspelarna i Brynäs IF kommer att bära under två hemmamatcher. Showen inne i arenan avslutades med att den hemliga artisten, som i detta fall var den välkända gruppen Panetoz, kom ut på scenen och, till barnens stora förtjusning, spelade några av sina mest kända låtar.