Barnkonventionens dag

Barnkonventionens dag arrangeras varje år i november av En bra start i Gavlerinken Arena.

Barnkonventionens dag är ett sätt att arbeta för att fler barn och vuxna ska känna till att barn har särskilda rättigheter. Vuxna har ett stort ansvar för att se till att barnens rättigheter säkerställs. I Barnkonventionen står det hur vuxna ska behandla barn för att barn ska må bra. Alla barn i hela världen har rätt att gå i skolan, lära sig nya saker, leka och ha roligt och säga vad dom tycker och känner. Det tycker vi i En bra start är värt att fira och uppmärksamma!

En bra start arrangerar Barnkonventionens dag i nära samarbete med Gävles skolor, Mattecentrum, Stadsbussarna, UNICEF och Brynäs IFs huvudpartners; Bauer, Bilbolaget, Gävle kommun och Länsförsäkringar Gävleborg.

Om du vill veta mer om barnkonventionen kan du gå till UNICEFs information genom att klicka här >>>  

 

Barnkonventionens dag 21 november 2017 Gavlerinken Arena

För tredje året i rad kommer En bra start att arrangera Barnkonventionens dag i Gavlerinken arena för alla elever i årskurs 5 och 6 i Gävle. Barnkonventionens dag är en dag där vi tillsammans firar alla barns rättigheter.  

Inför firandet har alla elever i årskurs 4-6 fått olika uppdrag att genomföra under höstterminen i skolan innan Barnkonventionens dag den 21 november. Uppdragen gör att barnen får lära sig mer om sina rättigheter samtidigt som dom får öva på sina matematikkunskaper. Dessutom har alla klasser fått ett alldeles särskilt uppdrag som vi kallar kompis-uppdraget där varje klass kommer tillsammans att prata om svar på frågan ”Hur är en bra kompis?”. Just den frågan finns även med på Gavlerinkens sarg för att skapa engangemang och diskussion inför Barnkonventionens dag. Sedan på själva firandet kommer resultatet av alla uppdrag att presenteras för barnen. Och svaret på frågan ”Hur är en bra kompis” kommer då synas på sargen i Gavlerinken Arena och på Brynäs IFs spelares matchdräkter. Brynäs IF blir på så sätt barnens språkrör för att nå ut med svaret på frågan om hur en bra kompis är och nå tusentals barn och vuxna över hela Sverige.

 

Här kan du läsa och se filmer från tidigare års firande av Barnkonventionens dag i Gavlerinken Arena.

Barnkonventionens dag 2016 >>>

Barnkonventionens dag 2015 >>>