Brynäs IF nominerade till Visa vägen-priset

Brynäs IF har tack vare klubbens samarbete med UNICEF och verksamheten En bra start blivit nominerade till Visa vägen-priset. Priset delas ut av Samhall varje år, och finns inom två kategorier; eldsjälar och arbetsgivare. Visa vägen-priset instiftades år 2008 och syftar till att uppmärksamma de arbetsgivare och eldsjälar som gör mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Och Brynäs IF är alltså en av de 20 arbetsgivare i Norrland som är nominerade.

– Jag är överväldigad över det engagemang som finns hos årets nominerade. De väljer att se förmågor och färdigheter istället för fördomar och svårigheter och är alla hjältar som visar vägen till ett mer hållbart samhälle, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

En bra start är Brynäs IF:s verksamhet vid sidan av isen. Det är en verksamhet med syfte att bidra till att fler barn och unga får en bra start i livet. Genom att använda kraften i varumärket Brynäs IF och nätverk omkring Brynäs IF kan vi göra skillnad - internationellt, nationellt, regionalt och lokalt.

– Känns riktigt kul att Samhall nominerat oss till Visa vägen-priset. Samhall är en fantastisk organisation och att de gillar och uppmärksammar En bra start och det vi gör med UNICEF, våra partners och fans är både kul och inspirerande", säger Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling.

Det är alltså Samhall, prisutdelaren själv som nominerat Brynäs. Rättare sagt är det Jan Tegnér, distriktschef i Gävleborg som ansett att klubben är värd Visa vägen-priset.

– Att en idrottsförening tar kommandot i de här frågorna som är så pass viktiga, det är imponerande. Många föreningar jobbar med mångfald men ni har verkligen satt ner foten. Vad jag vet är det ingen idrottsförening som tidigare varit nominerade, säger Tegnér.