TV-spelsmästerskapet: En dröm blir verklighet

Under höstlovsveckan spelar Brynäs IF två hemmamatcher, mot Växjö och Modo. I och med dessa matcher kommer en TV-spelsturnering att avgöras i Gavlerinken Arena. Det är ett antal fritidsgårdar runt om i Gävle som deltar i en NHL-turnering där finalen spelas ute på isen den 23 januari. Finalen kommer att visas på mediakuben så att alla på plats kan bevittna dramatiken.


Initiativet kom från Mohamed ”Biggie” Ali som efter en rundvandring i Gavlerinken fick en dröm om att ha en TV-spelsturnering där barn från alla stadsdelar möts. Tillsammans med Brynäs IF och En bra start blir nu drömmen verklighet.

”Biggie”, hur känns det att din dröm har blivit verklighet?
– Det känns stort. Att få spela NHL på mediakuben under en match är något unikt och roligt att vara en del av.

Hur föddes tanken om den här TV-spelsturneringen?
– Jag blev inbjuden till Gavlerinken för att prata om hur En bra start skulle kunna nå ut till Gävles ungdomar på bästa möjliga sätt. Mötet avslutades med en rundvandring, och det var då jag fick syn på mediakuben. I min verksamhet, Gävles Unga, arrangerar jag ofta TV-spelstureringar, och tanken om att spela på mediakuben kändes grym. Jag skämtade med Johan (Cahling) om att vi skulle kunna köra en turnering med final på mediakuben, och på den vägen var det.

Hur har arbetet inför den här turneringen sett ut?
 Det har varit samma rutiner som vanligt. Det viktigaste är att få ut informationen om att turneringen kommer äga rum, och jag har fått bra respons från alla jag har pratat med. Jag har försökt att nå ut till alla stadsdelar i Gävle. Vi har nu sju fritidsgårdar klara, och det är fyra ungdomar från varje gård som tävlar. Utöver dem finns det även fyra spontana platser.

Varför TV-spel?
 Väldigt många ungdomar spelar TV-spel, oavsett vilken stadsdel man kommer ifrån. Som jag ser på det är det ett väldigt bra verktyg för att få ungdomar från hela staden att träffas på ett och samma ställe. Det kan ge upphov till både spänning, mycket skratt och nya vänner. Jag hoppas att det här blir den första av många fler turneringar i framtiden.