Succé för Playday

Över 1500 sportlovslediga barn tog chansen att prova på cirkus, baseball, boccia, rugby, dans och flera andra aktiviteter när Playday anordnades för tredje gången i Gavlerinken Arena.

Under fem timmar var aktiviteterna igång i Gavlerinken Arena. I entréhallen var det inte en lugn stund. Där kunde den som ville prova på cirkuskonster som att gå på lina, hänga i ring och cykla på enhjuling. Det bjöds även på bland annat fäktning och dansuppvisning.

– Glädje! Det tar jag med mig. Vi var nöjda senast men nu har vi utvecklat oss ännu mer och fått än ännu bättre helhetsupplevelse. Vi har bara fått positiv respons och många kommer fram spontant och berättar att de är nöjda, säger Kristian Nervik Nilsen, aktivitetsansvarig för Playday.

Elvaåringarna Emil Blomquist och Rasmus Välimaa Eriksson var två av de över 1500 barn som passade på att besöka den här upplagan av Playday. De spelar innebandy, fotboll och ishockey på fritiden. I dag passade de på att prova nya idrotter.

– Vi har provat på amerikansk fotboll! Det var inte alls svårt och gjorde inte ont heller, säger Emil innan han och Rasmus ger sig in i en bordtennismatch.


Det här är tredje gången Playday anordnas i Gavlerinken Arena. Sammanlagt fanns det 21 föreningar och organisationer representerade på plats och erbjöd aktiviteter. För Uddans & Co samt Gävledala E-sportförening var det första gången de var med på en Playday, men säkert inte den sista.

– En jättekul och superbra dag för oss men också för alla barn, säger Agnetha, Uddans & Co. Det var bra planerat och väldigt bra service från alla som var på plats. Genom denna dag når vi barn som vi normalt sätt inte når. Vi bygger kontakter och ser hur barnen växer under dagen och det i sig genererar till bättre självförtroende.

– Det var en bra och välorganiserad dag med mycket barn på plats, säger Andreas Jonsson, Gävledala E-sportförening. Jag är tacksam att vi som förening fick vara delaktiga tillsammans med andra idrotts- och kulturföreningar, vilket vi inte är vana vid. På det här sättet fick vi möjlighet att visa upp oss och i och med det en större acceptans för vår sport.

Kristian Nervik Nilsen är nöjd med utvecklingen av aktivitetsdagen och att det fanns många olika aktiviteter att erbjuda barnen.

– Tack vare att det var fler föreningar här så kunde barnen göra fler saker samtidigt, känslan var att det fanns mer att göra nu. Många barn har varit här tidigare och kommer tillbaka, det är kul. Alla verkar nöjda och det är tack vare alla föreningar som gör det möjligt för oss att genomföra en sådan här dag, säger Kristian.