Sondre Olden besöker Sörbyskolan

Inom ramen för En bra start är Brynässpelarna varje måndag ute och besöker skolor och fritidsklubbar runt om i Gävle. En av de skolor som får frekventa besök av Brynässpelare är Sörbyskolan. Vi följde med till Sörbyskolan en dag då Alexander Bäcklin, projektledare i En bra start, och forwarden Sondre Olden var där för att umgås med eleverna.

Smörgåsar, mjölk, frukt, kö och en massa glada och härliga barn. Vi kom mitt i mellanmålsrusningen när En bra start besökte Sörbyskolan måndagen den 30 november. Till en början var det mellanmålet som fick det mesta av uppmärksamheten, men några var lite nyfikna på vilka vi var och vad vi gjorde hos dem. Jag och Alexander Bäcklin blev inbjudna till att slå oss ned vid ett bord där ett gäng glada tjejer satt och njöt av sitt mellanmål. Både jag och Alexander kom fram till att deras mellanmål var betydligt mycket bättre än det vi fick när vi gick på fritids. Tjejerna frågade lite om oss men det märktes att de var mest nyfikna på vilken spelare det var som skulle komma.

Alexander berättade att det var Sondre Olden som skulle komma. Genast var inte mellanmålet lika intressant längre. Alexander gick ut och mötte Sondre på parkeringen, och när de sedan kom in till oss riktades alla blickar mot Sondre. Han gick runt och hälsade på barnen, de frågade om det var han som kom från Norge och spelar forward i Brynäs IF. Sondre log lite och svarade att det stämmer. Allt fler barn blev mer och mer intresserade och de bjöd in Sondre till tv-spelssoffan för att spela NHL. Det blev landskamp, givetvis mellan Norge och Sverige. Sondre fick frågan om det var lättare att spela hockey på tv-spel än ute på isen.
- Ja, lite lättare är det, man blir inte lika trött och svettig. Fast det är väldigt roligt att spela hockey på isen också.

Vilket land tog hem segern då? Skrällen var ett faktum - Norge gick vinnande ur den striden.

Efter en stund var det dags för läxläsning, några av barnen hade läxa i matematik. Det var ett par luriga uppgifter men Alexander och Sondre var med och hjälpte till. Man såg att barnen tycket att det var roligt och lite häftigt att en hockeyspelare från Brynäs var i just deras skola och hjälpte till med läxorna.

Ett besök i gympasalen hann vi även med, där det spelades både fotboll och innebandy. Det klättrades i ribbstolarna, gjordes volter och det lirades lite basket. Det var härligt att se alla dessa glada och aktiva barn. Det var några som lade beslag på Sondre och lirade innebandy med honom. Sondre som är van med hockeyklubbor tyckte att innebandyklubban var lite kort, men det gick ganska bra ändå. Man märkte att barnen hade det väldigt roligt och några gånger under matchens gång blev Sondre till och med bortfintad.

Det är väldigt uppskattat när En bra start är ute och besöker skolorna, det ser man både hos barn och vuxna. Den glädjen som man både hörde och såg lyste verkligen upp denna kalla och mörka vinterdag.