Tillsammans är vi en kraft att räkna med i regionen- Jag tyckte att det var väldigt givande, säger David Laksola från Torsåkers IF.  Jag nappade direkt när jag fick förfrågan, det var en fantastiskt bra idé att samlas på det här sättet.

Idrottsföreningar från hela Gävleborgs län samlades i Gavlerinken den 8 mars för att tillsammans diskutera hur idrottsrörelsen kan bli en starkare samhällskraft. Redan idag är idrotten en stark samhällskraft framför allt med tanke på den fantastiska barn- och ungdomsverksamhet som bedrivs runt om i länet. Om föreningarna dessutom lär av varandras erfarenheter och utvecklas tillsammans kan kraften bli ännu starkare. Både lokalt och framför allt regionalt i Gävleborgs län.

Det var Länsförsäkringar Gävleborg och En bra start som stod värd för mötet som var det första av flera. Gävleborgs Idrottsförbund fanns också på plats tillsammans med nio föreningar från länets kommuner: Hudik Hockey, Bergsjö IF, Bollnäs Bandy, Söderhamns UIF, Gefle IF, Brynäs IF, Ockelbo Basket, Sandvikens IF och Torsåkers IF.

– Det var en väldigt inspirerande och givande dag, säger Hanna Bergfoth från Sandvikens IF.  Det är roligt att det finns så många engagerade människor i regionen och på de här träffarna kan vi både stötta och inspirera varandra.

– För mig betyder det väldigt mycket att få samarbeta med andra elitklubbar i Gävleborg, säger Per Jarefjord från Bollnäs bandy. Vi är ensam elitklubb här uppe så att få nya infallsvinklar, dela erfarenheter och på sikt göra något för Gävleborg tillsammans med andra klubbar är otroligt positivt.
Jag skulle vilja vara lite kaxig och säga att det här samarbetet kan leda hur långt som helst.

Efter en givande eftermiddag i Gavlerinken ser nu föreningarna fram emot nästa möte. Då kommer även Ljusdals Bandyklubb och Edsbyns IF bandyförening att delta.