En Playday fick kicka igång höstlovet

Måndagen den 26 oktober gick andra upplagan av Playday av stapeln. En bra start tillsammans med Brynäs IF och 18 andra föreningar i regionen arrangerade en dag full av lek och prova-på-aktiviteter. Det bjöds på allt från handboll och baseboll till armbrytning och parkour. 

Massor av barn gästade under måndagen Gavlerinken för att testa på alla möjliga olika sporter och aktiviteter. Konceptet med Playday är relativt nytt, och arrangerades för första gången under sportlovet 2015. Nu när hösten och därmed även höstlovet gjort entré var det hög tid för Playday nummer två.

Hockey för alla är en aktivitet som var med även i vintras. Precis som då var det idag full fart ute på isen. Flera av de aktiviteter och sporter som bjöds på under dagen var helt nya från förra gången. Brynäs Armwrestling var på plats och körde armbrytning med barnen – något som verkar uppskattats av många.
– Många har tyckt att det har varit jätteroligt. Sen är det väldigt roligt att se att så många vill lära sig, och att de frågar om armbrytning. Det är många som inte ens vet om att det finns en förening för armbrytning här i staden.

En annan populär aktivitet under dagen var Gefle Gymnastikförenings parkour, dit många barn återvände både en och två gånger.
– Det har varit en väldigt bra dag. Barnen verkar tycka det här är roligt, det är många som varit här flera gånger, så det känns positivt, säger en representant från Gefle GF.

Förutom de strax över tusen besökande barnen var även några av Brynässpelarna på plats. Även de var sugna på att testa på aktiviteterna som bjöds, och körde både baseboll, rugby och handboll med barnen.