Examination i Ledarskapsakademin

Deltagarna i den tredje upplagan av En bra starts Ledarskapsakademi har gått klart sin utbildning. Under matchen mellan Brynäs och Rögle lördagen den 12 december fick de fira sin examen på isen i periodpausen, och dessutom ta emot diplom från Ledarskapsakademins ansvarige Stefan Utby.

Att barn har rätt att uttrycka sina åsikter och att åsikterna ska respekteras är en viktig grund i vårt ledarskap. Genom Ledarskapsakademin ger En bra start fler ideella ledare i regionen chansen att utveckla sitt ledarskap och att i ett nätverk tillsammans med andra ledare få lära av varandra. Varje termin vidareutbildas 12 ledare från regionen och nätverket fylls på allt eftersom. Ledarna bidrar i sin vardag till att främja barns rätt att delta i fritidsverksamhet.

I Ledarakademins utbildning får ideella ledare i vardagen chans att vidareutveckla sitt ledarskap och fördjupa sig i aktuella frågeställningar tillsammans med andra goda ledare. En bra start genomför utbildningen två gånger per år, en på våren och en på hösten, och vi har plats för 12 deltagare per gång.

Utbildningen varvar grundläggande ledarskapsteori med övningar och temabaserade gästföreläsningar och bygger på varje deltagares eget engagemang i reflektioner och diskussioner. De gästföreläsare som varit på besök under höstens utbildning är Gillis Herlitz som förelästa om möten över kulturgränser, och Jim Thuresson vars föreläsning handlade om positivt ledarskap.
– Han har en otrolig förmåga att få en annan att själv vilja göra som honom. Man fick en stor dos av välmående, en lust att ta med sig delar av det han säger i sitt eget ledarskap. Jättemånga kom fram när det var slut, tog i hand och tackade för att de tyckte att det var så bra. De gick nog hem med ny energi, var Ledarskapsakademins ansvarige Stefan Utbys kommentar om Jim Thuressons föreläsning.