Ledare för en dag 2016

Förra veckan arrangerades för andra året i rad Ledare för en dag av Ung Företagsamhet och Brynäs IF:s verksamhet En Bra Start. 10 UF-alumner och 10 företagsledare möttes under två dagar för att bygga nätverk, utbyta erfarenheter och fördjupa sig i ledarskap. Mötet mellan 10 drivna ungdomar och 10 stora företagsledare skapar möjligheter för framtiden.

UF-alumnerna, som är före detta UF-företagare, fick under två dagar lära sig mer om ledarskap, först by the book, därefter ute i verkligheten genom att få följa med en företagsledare för att se och granska ledarskapet i sömmarna.

UF-alumnerna parades ihop med varsin ledare som de under en hel dag fick följa med en vanlig dag på jobbet. Vid dagens slut så möttes alla upp för att fortsätta umgås och återberätta vad de hade varit med om. ”Där och då skapades ett exklusivt nätverk som vi är övertygade om kommer ge ringar på vattnet i framtiden.” Detta säger Hanna Eriksson, projektledare på Ung Företagsamhet.

Josefine Bergqvist följde under dagen Petter Lundgren, VD på Clockwork.
”Jag studerade Petters ledarskap under hela dagen och han är verkligen en fantastisk ledare. Han plockar disken, sitter i mitten av fikarummet och kramas med sina medarbetare. Han är en ledare och ingen en chef. Jag har blivit inspirerad till att satsa på en framtid som ledare, den här dagen har varit så rolig!!

UF-alumnen Carl Jonsson spenderade sin dag med Daniel Kraft, Försäljningschef på Bilbolaget i Gästrikland. ”Vi har snackat försäljning, ledarskap och personlig utveckling under dagen. Det bästa har varit att få lära känna Daniel, vi har haft det roligt ihop och jag ser har fått en ny värdefull kontakt som jag kommer kunna ha nytta av i framtiden”

Johan Cahling, Vice klubbdirektör Brynäs IF och affärsutvecklare för En Bra Start, var en av de tio ledarna som deltog under ledare för en dag.

"En bra start och UF Gävleborg är en perfect match. Samarbetet blir bättre och starkare för varje aktivitet vi gör. Det är också tydligt att Ledare för en dag uppskattas både av de unga drivna alumnerna och oss ledare. Tillsammans bygger vi nya relationer som ska ge alumnerna nya erfarenheter och kontakter som ökar deras möjligheter att ta plats i regionens näringsliv samtidigt som företagen får kontakt med några av Gävleborgs mest drivna ungdomar”

Ung Företagsamhet och En bra start fortsätter att tillsammans jobba för regionens ungdomar. I november är det dags för nästa event. Då åker de till Linköping och träffar ett gäng UF-alumner som har sina rötter i Gävleborg, detta för att locka hem de företagsamma och drivna ungdomarna efter sin utbildning.