Julklappsutdelning på Migrationsverket

Torsdagen den 22 december åkte Brynästomten, i sällskap av En bra start och Svenska FN-föreningen i Gävle, runt i staden för att dela ut de julklappar som publik och sponsorer hjälpt till att samla in. Ännu en gång, stort tack till alla som bidragit!
Det tidsmässigt längsta stoppet ägde rum på Migrationsverket i Gävle där barn i alla åldrar fick julklappar av tomten.

En del barn får inte någon julklapp på julafton, därför valde En bra start tillsammans med Svenska FN-föreningen i Gävle att samla in julklappar till de barn som annars inte skulle fått någon. Under Brynäs hemmamatch mot Rögle den 12 december samlade En bra start och FN-föreningen in julklappar från besökare och sponsorer. Det visade sig att de som besökte Gavlerinken denna dag var väldigt givmilda och hela 800 julklappar samlades in före och under matchen.

– Det är helt fantastiskt att vi fick in 800 julklappar. Ett otroligt stort och varmt tack till vår publik och våra partners! Det är underbart att få glädja så många barn, och en härlig känsla att så många ville vara delaktiga, sa Johan Cahling, verksamhetsansvarig för En bra start och vice klubbdirektör i Brynäs IF, efter att insamlingen avslutats.

– Det var verkligen en magisk dag. Gävleborna visade hur generösa de är. Majoriteten av det som skänktes var också nytt, säger Fatima Viklund från Svenska FN-föreningen i Gävle. Tomtenissarna som var på plats gjorde ett fantastiskt jobb med att slå in alla klappar. Det är helt otroligt att vi lyckades samla in 800 klappar. Det hade vi inte lyckats göra utan gävlebornas givmildhet.

Igår var det alltså dags att dela ut de insamlade klapparna. Brynästomten och hans tomtenissar packade släden (skåpbilen) full med julklappssäckar och begav sig sedan till Migrationsverkets lokaler, där många barn väntade. Både barn och vuxna på Migrationsverket utstrålade såväl glädje som nyfikenhet när tomten äntrade allrummet. Barnen var givetvis mestadels intresserade av julklapparna, medan föräldrar och vuxna tittade på, tog bilder och pratade med tomten och hans nissar.

Barn i olika åldrar deltog på julklappsutdelningen, och det fanns allt från presentkort och kläder till leksaker och sällskapsspel i klapparna. När utdelningen var klar och tomten hade tagit farväl av barnen fortsatte släden mot Sätra och Träffpunkt Paletten där tomtenissarna lämnade av några säckar med julklappar. Släden, renarna och de sista julklapparna tog sig även hela vägen bort till Andersberg där Verdandis alternativa julbord kommer att serveras i Andersbergsskolans matsal på julafton och juldagen. Det kommer att dukas upp ett traditionellt julbord, det kommer spelas sällskapsspel och sjungas julsånger, dessutom kommer även barnen att få julklappar.

Fler bilder från julklappsutdelningen finns här.