Hockey för alla på Kastvallen

Sedan 2014 har Brynäs IF och En bra start jobbat med Hockey för alla på Gavlerinken. Varje vecka får barn och ungdomar testa på att åka skridskor samtidigt som de får en meningsfull aktivitet på sin fritid.  Inga förkunskaper krävs, hockeyutrustning lånas på plats och det viktigaste är att barnen och ungdomarna har kul och får röra på sig.

Nu har det blivit dags att utöka Hockey före alla och där är IK Huge först ut för att genomföra konceptet i stadsdelen Bomhus. I början av december levererade En bra start 30 kompletta ishockeyutrustningar till IK Huge och först ut att testa utrustningarna var Lillhagsskolan.

Det var elever från mellanstadiet som fick starta upp med ett pass på IK Huges hemmaplan, Kastvallen. Innan de fick testa utrustningarna fick de först en fortbildning i ledarskap av Alexander Bäcklin och Kristian Nervik Nilsen från En bra start.  Tanken är att de elever som går fortbildningen ska vara ledare på isen under de Hockey för alla-pass som Lillhagsskolan från och med nu kommer att ha på Kastvallen.

Syftet med ledarskapsutbildningen var att få eleverna att känna sig mer bekväma som ledare, och det som togs upp var bland annat hur man får andra att utvecklas, hur viktigt det är att behandla alla lika och få alla att vara delaktiga.

– Kom ihåg ni sitter på svaren, och det finns inget som är rätt eller fel. Det är vad ni själva tycker och känner som är viktigt, säger Alexander Bäcklin från En bra start.

Eleverna fick själva diskutera vad som utmärker en bra ledare. Livliga diskussioner uppstod och ord som positiv, snäll, omtänksam och rättvis dök upp när eleverna själva fick beskriva vad som kännetecknar en bra ledare. Alexander Bäcklin från En bra start summerar dagen.

– Först och främst var det roligt med så många deltagare, och deras engagemang var stort redan från start. Jag tror också att eleverna tyckte det var roligt att få vara i en annan miljö, än i ett klassrum som de är vana vid. Det var fantastiskt bra med så många ställningstaganden, och att de upptäckte att de själva satt på svaren. Allt som allt en mycket lyckad eftermiddag.

Sandra Schreiber-Berg, lärare på Lillhagsskolan i årskurs 4-6 säger så här om dagen.
– Det känns verkligen jätteroligt att det här samarbetet har kommit igång, tanken är att få fler barn aktiva, att få fler att röra på sig. En annan sak som är lika viktig är att vi ska ha roligt tillsammans.

Efter fortbildningen och efter att alla hade snörat på sig skridskorna var det dags att ge sig ut på isen och testa utrustningen. Bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm och från Brynäs IF:s herrlag deltog på isen, vilket var mycket uppskattat av både elever och lärare. Det blev en bra avslutning på en innehållsrik dag.

Fler bilder från dagen finns på brynas.se