Barnens sarg i Gavlerinken

Ikväll när det är hemmapremiär i Gavlerinken så finns en ny sarg i arenan, det är barnens sarg och snart får vi veta vad barnen tycker är en bra kompis

 

För tredje året i rad kommer En bra start att arrangera Barnkonventionens dag i Gavlerinken arena för alla elever i årskurs 5 och 6 i Gävle. Barnkonventionens dag är en dag där vi tillsammans firar alla barns rättigheter.  

Barnkonventionens dag är ett sätt att arbeta för att fler barn och vuxna ska känna till att barn har särskilda rättigheter. Som vuxna har vi stort ansvar för att se till att barnens rättigheter säkerställs. Om du vill veta mer om barnkonventionen kan du gå till UNICEFs som du hittar här >>>

Redan nu har alla elever i årskurs 4-6 fått olika uppdrag att genomföra i skolan inför firandet i november. Uppdragen gör att barnen får lära sig mer om sina rättigheter samtidigt som dom får öva på sina matematikkunskaper. Dessutom har alla klasser fått ett alldeles särskilt uppdrag som vi kallar kompis-uppdraget där varje klass kommer tillsammans att prata om svar på frågan ”Hur är en bra kompis?”.

På Barnkonventionens dag kommer resultatet av alla uppdrag att presenteras för barnen. Och svaret på frågan ”Hur är en bra kompis” kommer synas på sargen i Gavlerinken Arena och på Brynäs IFs spelares matchdräkter. Brynäs IF blir barnens språkrör för att nå ut med svaret på frågan om hur en bra kompis är och nå tusentals barn och vuxna över hela Sverige.

Redan har En bra start tillsammans med Brynäs IF huvudpartners, Bauer, Bilbolaget, Gävle kommun och Länsförsäkringar Gävleborg designat en ny 42 meter lång sarg med frågan Hur är en bra kompis?

Sargplatsen tillhör Brynäs IF fantastiska huvudpartners, som väljer att låta barnens röster höras i deras ställe.

 - Vi är otroligt stolta och glada för att sargen får tillhöra barnen. Det finns många sätt att lyfta fram vad barn tycker och tänker, det här är ett sätt berättar Maria Sundman, verksamhetschef En bra start.   

Läs mer och se film från Barnkonventionens dag 2016 här >>>